R脫呕ANE KOSMETYKI - PI臉KNE I SKUTECZNE

R脫呕ANE KOSMETYKI - PI臉KNE I SKUTECZNE

R贸偶a to nie tylko jeden z najpi臋kniejszych kwiat贸w 艣wiata, ale tak偶e wyj膮tkowo ceniony sk艂adnik kosmetyk贸w. Pi臋knie opakowane i pachn膮ce luksusem produkty nie tylko 艣wietnie wygl膮daj膮 w kosmetyczce, ale przede wszystkim bardzo skutecznie dzia艂aj膮. Dzisiaj zatem powiemy Wam jak dok艂adnie wp艂ywaj膮 na kondycj臋 sk贸ry i dlaczego warto zakocha膰 si臋 w r贸偶y!

RODZAJE R脫呕Y W KOSMETYCE I ICH DZIA艁ANIE

R贸偶a r贸偶y nier贸wna i warto wiedzie膰, 偶e w serach, kremach czy olejkach wyst臋puj膮 jej r贸偶ne rodzaje. Co zatem mo偶na znale藕膰 w ich sk艂adach?

R脫呕A DAMASCE艃SKA

Jest jedn膮 z najdro偶szych i najcenniejszych na rynku. Na wyprodukowanie 1 kg olejku potrzeba a偶 5 ton p艂atk贸w r贸偶, dlatego鈥 warto zainwestowa膰 w kosmetyki z r贸偶膮 damasce艅sk膮. Ale oczywi艣cie nie tylko to 艣wiadczy o wyj膮tkowo艣ci tego sk艂adniku. Olejek z r贸偶y damasce艅skiej zawiera ca艂y koktajl witamin: A, B, C, D, E, K oraz karoten, kt贸re s膮 szczeg贸lnie polecane posiadaczkom cery problematycznej. Nie mo偶esz poradzi膰 sobie z niedoskona艂o艣ciami cery? Uzupe艂nij piel臋gnacj臋 o olejek, serum lub na pocz膮tek hydrolat z tego rodzaju r贸偶y, kt贸re dzia艂aj膮 przeciwzapalnie i wspomagaj膮 gojenie si臋 ran. Dodatkowo r贸偶any olejek wzmacnia naczynia krwiono艣ne, zatem sprawdzi si臋w zasadzie dla ka偶dego rodzaju sk贸ry, r贸wnie偶 tej wra偶liwej.

Olejek z r贸偶y damasce艅skiej to tak偶e 艣wietny antyoksydant, czyli zwi膮zek chemiczny chroni膮cy kom贸rki sk贸ry przed dzia艂aniem wolnych rodnik贸w powoduj膮cych ich rozpad, a w efekcie - szybsze starzenie si臋.

Ostatnia, chocia偶 nie mniej wa偶na w艂a艣ciwo艣膰 r贸偶y damasce艅skiej to jej ob艂臋dny zapach. To w艂a艣nie dzi臋ki niemu czujemy si臋 tak luksusowo nawet w po艣piechu aplikuj膮c krem czy serum.

CZY WIESZ, 呕E鈥

Pozyskanie olejku z r贸偶y damasce艅skiej wymaga nie tylko ogromnej ilo艣ci p艂atk贸w r贸偶y, ale tak偶e specjalnego, czasoch艂onnego procesu maceracji? Dzi臋ki temu uzyskiwany jest wyj膮tkowo esencjonalny ekstrakt zwany absolutem. Ma on pe艂ny, prawdziwie r贸偶any aromat z lekko miodowym podtonem i co najwa偶niejsze, wszystkie najwa偶niejsze sk艂adniki od偶ywcze r贸偶y. W艂a艣nie tego rodzaju esencj臋 znajdziesz w naszym serum RISE聽

DZIKA R脫呕A

Dzika r贸偶a to przede wszystkim bardzo cenne 藕r贸d艂o witaminy C, kt贸ra ma dzia艂anie redukuj膮ce przebarwienia i ujednolicaj膮ce koloryt sk贸ry. Rozja艣niaj膮ce w艂a艣ciwo艣ci kwasu askrobinowego wspomaga r贸wnie偶 witamina A. Warto pami臋ta膰, 偶e tego typu sk艂adniki dobrze dzia艂aj膮 na ju偶 istniej膮ce zmiany pigmentacyjne, ale tak偶e 艣wietnie im zapobiegaj膮. Twoja sk贸ra ju偶 jest g艂adka i ma wyr贸wnany koloryt? W takim razie si臋gnij po preparat, kt贸ry utrzyma ten stan!

Drogocenne w艂a艣ciwo艣ci dzikiej r贸偶y s膮 pozyskiwane nie tylko z jej p艂atk贸w, ale tak偶e z owoc贸w, kt贸re zawieraj膮 delikatnie z艂uszczaj膮ce sk贸r臋 kwasy. Wspomagaj膮 one nie tylko szybsz膮 odnow臋 nask贸rka, ale tak偶e syntez臋 ceramid贸w, kt贸re nawil偶aj膮 sk贸r臋 i wzmacniaj膮 jej barier臋 ochronn膮. Dzi臋ki temu cera jest od偶ywiona, ale tak偶e uj臋drniona, a drobne zmarszczki s膮 wyra藕nie sp艂ycone.

Kto zatem powinien w艂膮czy膰 r贸偶an膮 piel臋gnacj臋 do swojej codziennej rutyny? Ka偶dy! To doskona艂y spos贸b na zminimalizowanie ju偶 istniej膮cych oznak up艂ywu czasu, ale tak偶e utrzymanie 艣wie偶ej i promiennej cery niczym p艂atek r贸偶y!

Czytaj dalej

Czym jest skin cycling?

Czym jest skin cycling?

JAK MY膯 TWARZ KROK PO KROKU

JAK MY膯 TWARZ KROK PO KROKU

Ceramidy - czym s膮 , dlaczego odgrywaj膮 wa偶n膮 rol臋 i kiedy warto je stosowa膰 ?

Ceramidy - czym s膮 , dlaczego odgrywaj膮 wa偶n膮 rol臋 i kiedy warto je stosowa膰 ?

Komentarze