AKTYWNY W─śGIEL W KOSMETYCE

AKTYWNY W─śGIEL W KOSMETYCE

Dzisiaj piszemy m.in. o tym,┬ájak powstaje aktywny w─Ögiel oraz dla jakiej sk├│ry jest polecany. Przedstawiamy ca┼é─ů baz─Ö jego zastosowa┼ä, g┼é├│wnie jako sk┼éadnika kosmetycznego, ale nie tylko.┬áW─śGIEL AKTYWNY -┬ásubstancja okrzykni─Öta mianem┬áÔÇ×CZARNEGO Z┼üOTAÔÇŁ, na kt├│rej punkcie oszala┼éa niemal┼╝e ka┼╝da dziedzina zdrowia, a nawet przemys┼éu.┬á Znany by┼é ju┼╝ za czas├│w Hipokratesa, kiedy to ten wielki uczony, opowiada┼é o jego zbawiennym dzia┼éaniu w problemie┬átrudno goj─ůcych si─Ö ran┬áczy┬ániwelowaniu nieprzyjemnego zapachu.

Jak powstaje węgiel aktywny oraz jak jego budowa wpływa na organizm?

Do jego produkcji wykorzystywane jest nie tylko drzewo, ale tak┼╝e takie naturalne produkty jak: ┼éuski, nasiona czy s┼éoma. Jest on wi─Öc┬á100% naturalny, ekologiczny i nietoksyczny! Podczas produkcji, w─Ögiel poddawany jest dzia┼éaniu tlenu, dzi─Öki czemu dochodzi do powstaniu ma┼éych por├│w mi─Ödzy jego atomami, kt├│re┬ápoch┼éaniaj─ů zanieczyszczenia oraz kumuluj─ůce si─Ö toksyny!


Korzy┼Ťci wynikaj─ůce ze stosowania┬áw─Ögla aktywnego:

  • Oczyszcza pory, zmniejsza sebum i redukuje zask├│rniki

    Jego ogromny stosunek powierzchni do masy (kt├│ry jest a┼╝┬á15x┬áwi─Ökszy od kortu tenisowego), ┼Ťwiadczy to o jego┬áogromnej mo┼╝liwo┼Ťci adsorpcji! Potrafi poch┼éon─ů─ç nawet 1000x wi─Öcej sk┼éadnik├│w, ni┼╝ sam wa┼╝y! W─Ögiel jak magnes, przyci─ůgaj─ů i poch┼éania brud oraz sebum, zalegaj─ůce w porach sk├│ry, a jego┬áprzeciwbakteryjne┬ádzia┼éanie sprawia, ┼╝e jest idealny nie tylko┬ápo si┼éowni┬á(reguluje tak┼╝e nadmierne wydzielanie sebum), ale tak┼╝e u posiadaczy┬ácery t┼éustej i tr─ůdzikowej, tak┼╝e tej z tr─ůdzikiem ropowiczym!┬á
  • Wybiela z─Öby i zapobiega pr├│chnicy

    Funkcja adsorpcji wykorzystywana jest tak┼╝e przez producent├│w past do z─Öb├│w, kt├│rzy dodaj─ů aktywny w─Ögiel do swoich produkt├│w- w tym przypadku walczy z pr├│chnic─ů oraz poprawia biel z─Öb├│w, poch┼éaniaj─ůc osad spowodowany spo┼╝yciem kawy, herbaty czy paleniem papieros├│w.

  • Pomaga w walce z ┼éupie┼╝em

    Za problem ┼éupie┼╝u odpowiedzialny jest grzyb (Malassezia furfur). Dzia┼éanie┬áprzeciwgrzybicze┬áczarnego w─Ögla pozwala zminimalizowa─ç wi─Öc problem sw─Ödz─ůcej sk├│ry g┼éowy oraz┬áuregulowa─ç prac─Ö gruczo┼é├│w ┼éojowych, czyli drugiej najwi─Ökszej przyczyny problemu.

  • ┼üagodzi podra┼╝nienia, detoksykuje i przy┼Ťpiesza proces gojenia si─Ö ran

    Do dzi┼Ť stosowany jest do┬áoczyszczania ran, odtruwaniu organizmu┬ápo uk─ůszeniu owad├│w, paj─ůk├│w czy jadowitych w─Ö┼╝y. Indianie natomiast, wykorzystuj─ů go┬áw sk├│rnych reakcjach alergicznych!
    Zmniejsza b├│j, obrz─Ök oraz dzia┼éa koj─ůco na sk├│r─Ö.
  • Oczyszcza i odkamienia wod─Ö

    Tak, tak, tak!┬áTo jeden z najlepszych poch┼éaniaczy wszystkich niebezpiecznych chemikali├│w!┬áPomaga tak┼╝e w usuni─Öciu chloru oraz metali ci─Ö┼╝kich!┬áFiltry w─Öglowe do wody czy wentylacji s─ů znane i uwielbiane przez wszystkich :)


Dla kogo polecane s─ů┬ákosmetyki z w─Öglem aktywnym?┬á┬áKosmetyki z w─Öglem aktywnym, wspaniale sprawdz─ů si─Ö :

    • u posiadaczy cery :┬át┼éustej, mieszanej, tr─ůdzikowej, z┬áwyst─Öpuj─ůcymi stanami zapalnymi, z nadmiern─ů produkcj─ů sebum
    • po si┼éowni
    • u os├│b zmagaj─ůcych si─Ö z ┼éupie┼╝em
    • po uk─ůszeniach owad├│w

    Jak cz─Östo stosowa─ç aktywny w─Ögiel? Cz─Östotliwo┼Ť─ç oczyszczania myd┼éem, zale┼╝y od typu i stanu sk├│ry. Nie zalecamy codziennego stosowania aby w┼éa┼Ťciwo┼Ťci detoksykuj─ůce nie zaburzy┼éy zbyt mocno, naturalnej bariery hydro ÔÇô lipidowej. Proponujemy wi─Öc rozpocz─Öcie swojej przygody od stosowania┬ámyd┼éa┬á2x w tygodniu oraz obserwacji jej kondycji, co pozwoli na dostosowanie zabiegu do indywidualnych potrzeb :) Przy okazji dobrego oczyszczanie, nie nale┼╝y zapomnie─ç tak┼╝e o odpowiednim nawil┼╝eniu, dlatego te┼╝ na noc zalecamy u┼╝ycie nawil┼╝aj─ůco ÔÇô koj─ůcego┬áolejku z jojob─ů i rumiankiem. Czy kt├│re┼Ť zastosowanie czarnego w─Ögla Was zaskoczy┼éo?┬áJeste┼Ťmy bardzo ciekawi, na jakie problemy Wam pom├│g┼é ten jak┼╝e niepozorny sk┼éadnik ;)

    Czytaj dalej

    5 NIEZWYKŁYCH ZASTOSOWAŃ OLEJU ARGANOWEGO

    5 NIEZWYKŁYCH ZASTOSOWAŃ OLEJU ARGANOWEGO

    Trend Clean Girl - co to jest?

    Trend Clean Girl - co to jest?

    TRĄDZIK W PIGUŁCE - czyli czym jest i na co zwrócić uwagę.

    TRĄDZIK W PIGUŁCE - czyli czym jest i na co zwrócić uwagę.

    Komentarze